Romain Grosjean és Kevin Magnussen is bejutott a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíj kvalifikációjának utolsó szakaszába. A két Haas végül a hetedik és a nyolcadik helyen végzett, ezzel az amerikai istálló lett a topcsapatok mögött a leggyorsabb.

A szombati helyosztókon eddig sem ment rosszul a Haas, a problémák mindig a versenyeken jönnek elő. Eddig mindkét versenyző azt tapasztalta, hogy folyamatosan veszítik a helyeket. A jelek azonban most azt mutatják, hogy jó irányba haladtak a fejlesztések és pozitív reményekkel vághat neki a csapat a vasárnapi futamnak.

“Hiszem, hogy holnap nagyon jó lesz az autónk – mondta a hetedikként végző Grosjean az időmérőt követően. “Keményen dolgoztunk az utóbbi időben és reméltük, hogy itt, Barcelonában eltűnnek majd a problémák. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem egy háttérben meghúzódó gondról lenne szó. Tisztában vagyunk vele, hogy ez kivételes aszfaltcsík ilyen szempontból, és tovább kell fejlesztenünk a többi pályára az autót.”

“A versenyen szerintem minden rendben lesz. Tegnap is minden rendben volt a hosszú etapoknál. Nem voltunk kimagaslóan gyorsak, de ez épp elég volt ahhoz, hogy a többieket magunk mögött tartsuk. Örülünk ennek” – tette hozzá a francia versenyző, aki egyelőre pont nélkül áll a 2019-es kiírásban.

F1: Működnek a Haas fejlesztései 1

Csapattársa, Kevin Magnussen hasonlóan optimistán nyilatkozott. “Hiszek abban, hogy ez a pálya jobban passzol a mi autónkhoz. A hosszabb etapokon jónak tűnt a tempónk. Ha nem is voltunk annyira gyorsak, mint az időmérőn, de jobbak voltunk, mint az elmúlt versenyeken. Itt, Barcelonában rendkívül nehéz előzni, ezért mögöttem lévő srácoknak jóval gyorsabbnak kell lenniük, ha meg akarnak majd előzni” – tekintett előre a Haas dánja, aki a nyolcadik helyről rajtolhat.

“Természetesen van bennem egy kis félelem amiatt, hogy az eddigi versenyeken gondunk volt a tempónkkal, de fejlesztésekkel készültünk erre a hétvégére, és azoknak köszönhetően gyorsabbak voltunk a hosszú etapokon pénteken. Hiszek abban, hogy jó versenyünk lehet” – zárta mondanivalóját Magnussen.