Lewis Hamilton a vasárnapi Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj utolsó köreiben keményen megkergette vezető csapattársát, Valtteri Bottast, és még az sem lehetetlen, hogy az útjukba kerülő Williams lekörözése nélkül az angol el is kapta volna finnt, ám az szinte biztos, hogy nagyobb esélye lett volna az előzésre a címvédőnek, ha a Pierre Gasly félreállása miatt elrendelt virtuális biztonsági autós szakasz végén jobb ritmusban indul el, nem szakad le Bottastól.

“Két és fél másodpercet vagy mennyit veszítettem a VSC miatt, ennyit kellett visszahoznom, ami kilenc kör alatt nem könnyű. Ez az én hibám volt, dolgoznom kell rajta. Bizonyos dolgokat át kell állítani a kijelzőn, hogy ilyesmi ne történhessen meg újra” – mondta a futam után.

A versenyt követően a győztes Bottas megerősítette, hogy bár hardveresen nagyjából ugyanolyan a kormányuk – egy-két gomb elhelyezésétől eltekintve –, a kijelző megjelenítési opciói személyre szabottak.

“Elég hasonló, de azért vannak különbségek. Mindkettőnknek megvan a saját elektronikai mérnöke, a rajtokon, a kijelzőkön velük dolgozunk. Én elégedett voltam a kijelzőmön lévő információkkal és sikerült elég jól tartani magam a VSC-s célidőhöz, ami fontos volt az újrarajtolásnál.”