Max Verstappen a negyedik helyen zárta a 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat. Sokáig a leggyorsabb kör is az ő neve mellett szerepelt, ám a verseny legvégén Charles Leclerc elhappolta előle a bónuszpontot. A Red Bull hollandjának ez volt idei harmadik versenye, ahol lecsúszott a dobogóról. Jelenleg negyedik helyen áll a bajnokságban, de a lemaradása Sebastian Vettel mögött mindössze egy pont.

A Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko szerint az ifjú versenyzőnek még mindig megvan a lehetősége az idei bajnoki trófea megszerzésére. “Továbbra is a világbajnoki cím a célunk” – mondta a 76 éves sportszakember. “Semmi nem változott az elmúlt futamok során. Max szenzációsan versenyez és a maximumot hozta ki eddig is az autóból és magából.”

“Tudtuk, hogy egy új versenyzővel a csapatunkban nem lesz könnyű dolgunk a konstruktőri versenyben” – tette hozzá Marko Pierre Gaslyra utalva. “Max már most kétszer annyi pontot gyűjtött, mint tavaly ilyenkor.”

A Red Bull mindig arról volt híres, hogy fantasztikus tempóban képesek fejleszteni az autójukat gyengébb szezonkezdet után. Ennek fényében az, hogy Verstappen így is képes harcolni a dobogóért, mindenképpen reménnyel töltheti el a csapatát.

“Új motort kaptunk Bakura, ami több lóerővel rendelkezik, de sajnos nem számottevően erősebb. A karosszérián is újítottunk valamelyest, de igazán nagy fejlesztésekkel Barcelonára készülünk” – tekintett előre a Spanyol Nagydíjra a korábbi Le Mans-i győztes.