Nem akar összejönni egy valóban jó hétvége a Ferrari pilótájának, Charles Leclerc-nek. A monacói ötödik lett a 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon, melyet a nyolcadik helyről kezdhetett meg időmérős balesete után.

A fiatal versenyző az élmezőny többi pilótájától eltérően a közepes gumikon kezdte a versenyt, és sokáig ígéretes tempóval haladt, még a futamot is vezette hosszú körökön át. Bokszkiállása után azonban csak az ötödik helyre tért vissza a lágy gumikon, de nem tudta felvenni vele a versenyt a többiekkel – legalábbis így tűnt. Ám Leclerc szerint más állt lassabb tempója hátterében.

“Megvolt az oka, hogy sokáig kinn maradjak. Meg kell néznem az adatokat, mielőtt bármit is hozzáfűznék. Úgy érzem, némi időt elvesztegettem, amikor Valtteri, Lewis és Seb elment mellettem” – mondta a monacói.

“Amikor megkérdeztem, van-e sanszunk utolérni a többieket, a csapat azt mondta, hogy nincs. Ezután nem próbáltam meg elkapni őket, inkább igyekeztem óvni a gumijaimat és megfutni a leggyorsabb kört” – számolt be Leclerc a Ferrari taktikájáról.

Hogy mi lett volna, ha az olasz istálló elengedi Leclerc-t és nem utasítja lassításra, az már nem fog kiderülni. A fiatal monacóinak egyébként még egyszer ki kellett állni a kereket cserélni, és csak a második lágy szettel sikerült megkaparintani a leggyorsabb körért járó pontot.

“A közepes gumikon nagyon-nagyon erősek voltunk, az élen állók ezzel a keverékkel mentek a legtöbbet. Remekül is sikerülhetett volna ez a verseny. A Ferrari nem tett semmi rosszat, csak engem lehet emiatt okolni” – védte meg csapatát Leclerc.