A piros zászlóval kétszer is megszakított kvalifikációt Valtteri Bottas nyerte. A finn versenyzőnek ez pályafutása nyolcadik pole-pozíciója, idén pedig másodszor indulhat az első rajtkockából. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Paul di Resta készítette.

Valtteri Bottas,Mercedes (1.):

“Nagyon boldog vagyok. Az utolsó köröm nagyon jól sikerült. Ahogy korábban is mondtam, a Ferrari nagyon erős volt végig, Charles egy hiba folytán esett csak ki. A csapat mindent megtett, hogy az igen nehéz szabadedzéseket követően most itt legyünk.”

“Az utolsó körben jó szélárnyékot kaptam, persze a kanyarokban is gyorsnak kellett lennem. Minden szakaszt jól kellett összeraknom. A hűvösebbre forduló körülmények miatt egyre nehezebbé vált az autóból kihozni a maximumot. Eredetileg nem kellene versenyeznünk már ilyen későn, de valahogy sikerült mégis összeraknom a kört.”

Lewis Hamilton, Mercedes (2.):

“Egész hétvégén nagyon szoros volt a mezőny. A Ferrarik rendkívül gyorsak voltak, mint ahogy Max is. Valtteri elképesztő munkát végzett most az időmérőn. Ez egy hihetetlenül nagy eredmény részünkről, hiszen úgy jöttünk ide, hogy semmi újítást nem hoztunk magunkkal. A többiek ezzel ellentétben sokat gyorsultak. Ezek után az, hogy megszereztük az első sort a holnapi versenyre, a végkimenetelt illetően remnykedésere ad okot.”

“Úgy gondolom, a versenytempónk sokkal közelebb volt a Ferrarihoz, mint az időmérős. Sebastian is jó körön volt, de talán nem volt a legjobb pozícióban. Itt Bakuban ugyanis nagyon fontos a szélárnyék is. Valtteri mindig nagyon gyors ezen a pályán, nekem pedig nem volt könnyű dolgom ezen a hétvégén.”

Sebastian Vettel, Ferrari (3.):

“Nem tudom, hogy mondhatjuk-e azt, hogy a Mercedes ellopta előlünk a pole-t, ugyanis kicsivel gyorsabbak voltak nálunk ma. Kicsit lassan kezdtem a mai időmérőt, majd a vége felé sikerült ugyan gyorsulnom, de a hosszúra nyúlt edzés és a folyamatosan hűlő aszfalt miatt nehéz volt megtalálni az egyensúlyt aközött, hogy mennyire nyomjuk a kivezető körön és hogyan találjunk szélárnyékot. Jól sikerült a köröm, de nem volt szélárnyékom és ennek ez lett az ára. Ahogy mások esetében láthattuk, akr három tizedet is hozhatott volna. Örülök annak, hogy sikerült kihoznunk az autóból közel a maximumot, annak viszont nem, hogy csapatként nem azt értük el, amit terveztünk.”

“A hosszúra nyúló edzés miatt a gumik hőmérséklete túl alacsony szintre csökkent. Próbáltam a lehető legjobban felmelegíteni őket, de ez ma ennyire volt elég. Elképzelhető, hogy többet kellett volna kockáztatnom, de úgy gondolom, végül jó döntést hoztam.”