A Red Bull 2018 végén búcsút intett a Renault-nak, a csapat az idei évtől a Honda erőforrásaival versenyez. A japánok motorja eddigi is tisztességesen teljesített náluk – a gond egyelőre bevallottan az aerodinamikával, a kasztnival van –, a jövő hétvégén pedig teljesítménynövekedést hozhat a Honda új fejlesztése, ami aranyat ér majd a bakui utcai pálya “végtelen” célegyenesén.

“Jó hír a Hondától: Bakura plusz 20 lóerőt kapunk” – mondta az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko a holland De Telegraafnak, hozzátéve, hogy a fejlesztési lépcsőt eredetileg jóval későbbre, a Monacói Nagydíjra tervezték.

“A Honda fejlődést mutat az egyenesekben. Jönnek olyan fejlesztések, amelyek már a közeljövőben segíthetnek behozni az élmenőkhöz képest jelenleg meglévő hátrányt” – nyilatkozott nagyon hasonlóan a csapatfőnök, Christian Horner.

Max Verstappen szintén megerősítette, hogy Bakuban előrelépésre számíthatnak: “Lesz újdonság a motort és az autót illetően is, de a nagyobb lépcsők csak egy kicsit később jönnek.”