Miután óriásit bukott a szombati harmadik szabadedzésen és ki kellett hagynia az időmérő edzést, Alexander Albon nagyszerű versenyt futva pontot tudott szerezni a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A verseny hajrájában sikeresen visszaverte Romain Grosjean támadásait, így biztosítva a pontot érő 10. helyét. A angliai születésű thai versenyző kitart azon állítása mellett, hogy ez rendkívüli eredmény a csapatnak köszönhető és nemcsak az ő érdeme.

“Nagyszerűen éreztem magam egész hétvégén” – mondta Albon. “Igaz, volt az a nagy balesetem szombaton, ami után a csapatnak jócskán dolgoznia kellett az autóval. Ez volt a hétvége mélypontja számomra.”

“Ez a megszerzett pont kizárólag a csapat érdeme, egy nagyszerű kocsit raktak össze vasárnapra. Sikerült végre jó versenytempót elérnünk a szabadedzéseken, ezért a szombati hibám még nagyobb csalódás volt” – tette hozzá az idén már második alkalommal pontot szerző pilóta.

“Tudtam, hogy óriási lehetőséget szalasztottam el, de végül sikerült valamelyest javítanom. A verseny vége felé izgalmas csatát vívtam Grosjeannal és a többi mögöttem haladóval” – mondta a tavalyi Forma-2-es szezon bronzérmese.