A streamingszolgáltató Netflix idén március 8-án mutatta be a Drive to Survive című, a 2018-as Forma-1-es idényt a színfalak mögötti felvételeken-interjúkon keresztül feldolgozó tízrészes sorozatát.

A Mercedes és a Ferrari nem kívánt szerepelni a szériában, így a világbajnoki küzdelem, Lewis Hamilton ötödik diadala épp csak említés szintjén szerepelt benne, de úgy tűnik, az angol versenyző ezt nem bánja, ugyanis a Netflix neki már korábban is ajánlatot tett, és akkor is nemet mondott.

“Jóval korábban is kínáltak nekem lehetőséget, mielőtt a sorozat megszületett, az a film csak rólam szólt volna. De végül nem mentem bele. Aztán a Mercedes is tervezett valamit, de az sem valósult meg, így a Forma-1 végül valami másba fogott” – árulta el.

Hamilton azt mondja, ő nem látta a Drive to Survive-ot, de örül neki, hogy ilyen módon is igyekeznek népszerűsíteni a sportágat.

“Úgy hallottam, megoszlottak a vélemények a sorozatot illetően, de a többség pozitív volt. Úgy vélem, pozitív dolog ez a sportág szempontjából, ugyanis a Netflixen megnézhetik az emberek, miért is érdemes F1-es versenyeket nézni. Szerintem ez jó. Bár én magam nem láttam, remélem, hogy folytatják ezt, várom a második évadot és minden hasonlót.”

Ezzel együtt a kérdésre, hogy szeretne-e nagyobb szerepet vállalni a szériában, nemmel felelt:

“Hogy őszinte legyek, nem igazán izgat a dolog. Ahogy hallottam, úgyis benne voltam. De ez amúgy is a Forma-1-ről szól, nem az egyénekről.”