A múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon új csillag született: a Ferrari ifjonca, Charles Lecerc szombaton megszerezte pályafutása első pole-pozícióját, vasárnap pedig, bár a rajtot egy kicsit elrontotta, a futam első szakaszában csapattársa, a négyszeres bajnok Sebastian Vettel megelőzése után az élre állt és magabiztos győzelmet is aratott volna, ha egy motorhiba miatt nem esik vissza az utolsó 10 körben.

Leclerc végül a 3. lett a Mercedes párosa, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mögött, az ötszörös bajnok címvédő pedig már a levezető körön, a rádión arról beszélt, hogy a fiatal monacói nem ezt érdemelte, majd hasonlóan nyilatkozott a kiszállás után, és szemtől szembe is dicsérte a ferrarist a dobogós ceremónia előtt, azt mondta, hosszú, fényes jövő vár még rá.

Első blikkre Hamilton a státuszához illő nagyvonalúsággal viselkedett, de 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint nem kell elájulni az angoltól, csak szerepet játszott:

“Szép, hogy ennyire dicsérik Hamiltont, amiért kedves volt Leclerc-rel, de az emberek megfeledkeznek arról, hogy a versenyzők nagyon is tudatában vannak annak, hogy a szavaikat az egész világon sugározzák. Szerintem Hamilton nem volt őszinte, amikor Leclerc-hez beszélt” – mondta a kanadai.

“Ha odafigyelünk, hogy mit is mondott Hamilton, tulajdonképpen arra céloz, hogy ő sokkal jobb Leclerc-nél és a mezőny többi tagjánál. Valójában lekezelően viszonyul Leclerc-hez, igazából azt akarta érzékeltetni vele, hogy ő felette áll” – folytatta.

Hogy a jó- vagy a rosszhiszemű értelmezés áll-e közelebb a valósághoz, mindenki döntse el maga.