A Renault az idei évre a három élcsapat megközelítését, az alkalmi dobogós helyezéseket tűzte ki célul, de nem indul valami jól az év.

A Bahreini Nagydíjon ugyan remekül ment Nico Hülkenberg, a középmezőny végéből egészen a 6. helyig kapaszkodott előre, Daniel Ricciardo pedig még a kevésbé előnyös egykiállásos stratégiával is pontokat hozott volna, ám pár körrel a vége előtt mindkét autó szinte ugyanott állt le a pályán, az eredmény egy kövér nulla lett Szahírban.

A Renault-főnök, Cyril Abiteboul nem titkolta, hogy mennyire nem elégedett a szerepléssel:

“A mai versenyünk nem sokkal a cél előtt ért hirtelen véget. Találkoztunk már a problémával korábban is, de Bahreinre nem tudtuk kijavítani. Az ilyen gondok egyre frusztrálóbbak, elfogadhatatlan ez, főleg, hogy mindkét autónk versenyképes volt egy körön és versenytávon is. Reagálnunk kell, a megbízhatóságra kell koncentrálnunk.”

A Renault volt partnere, az idén már a Honda motorjaival versenyző Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a futam után odaszúrt az “exnek”, arra utalt, hogy a franciák még így is kiszúrnak velük, hiszen Max Verstappen a kiesések után beküldött biztonsági autó miatt nem tudta elvenni a 3. helyet a végére lelassult Charles Leclerc-től:

“A Renault kipurcanása miatt nem jutottunk a dobogóra. Ironikus, nem? Ha ott van az autóban, ha nem (ártani tud a Renault-motor).”

F1: A Red Bull-főnök még rúgott egyet a Renault-n 1

Horner azért a saját teljesítményükkel sem lehetett elégedett, Pierre Gasly megint sehol sem volt, de Max Verstappen sem fenyegette az élmenőket.

“Növelnünk kellene a teljesítményt. A Ferrari nagyon erős volt ezen a hétvégén, a Mercedes pedig szerencsés kettős győzelemhez jutott. A Ferrari dominált a hétvégén. Rá kell jönnünk, hol állunk, mik az erősségeink és miben vagyunk lemaradva a Ferraritól.”

“Valahogy sem az időmérőn, sem a versenyen nem tudtuk kihozni a maximumot a gumikból. Hogy mennyit számított ebben a szél? Nehéz megmondani. A versenyzőink jól tették a dolgukat, de hallva a rádiós üzeneteiket, nem voltak elégedett az autóval, nem tudjuk kihozni belőle azt, amire képes” – magyarázta Horner.