Nico Rosberg megdicsérte Valtteri Bottast a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíj hétvégéjén. A 2016-os világbajnok szerint a finn kiválóan végzi munkáját, és megnehezíti világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton dolgát.

“Valtteri próbálja kibillenteni Lewist. Mindent belead, és úgy érzem, jól csinálja” – mondta az egyetlen olyan versenyző, aki le tudta győzni az elmúlt öt szezon során a Mercedes ötszörös világbajnokát. “Kis lépésenként, de így lehet Lewis szárnyaló magabiztosságát megtörni. Ha így folytatja, Lewis kételkedni fog önmagában, és ez az a pont, amikor el lehet őt kapni” – tette hozzá.

2018-ban rájárt a rúd Bottasra, a bakui defekt miatt elbukott verseny és az oroszországi csapatutasítás mély nyomot hagyott a pilótában. A finn élete legrosszabb szezonjának nevezte a tavalyit, a nagycsapatok pilótái közül csak ő nem aratott futamgyőzelmet.

Bottas a téli szünetet arra használta, hogy összeszedje magát testben és lélekben. Azt ígérte, hogy megerősödve fog visszatérni 2019-re, az eddig látottak pedig meggyőzték erről a jelenleg televíziós szakértőként dolgozó világbajnokot.

“Nagyon jót tett neki a téli szünet. Már a szakálla is egy üzenet, de a melbourne-i rádiózása, a fantasztikus rajtja az ausztrál versenyen és a kiváló szezonkezdet, ez mind összeadódik. Együttesen megadja mindazt az önbizalmat, ami ilyenkor kell” – mondta utódjáról Rosberg.