Robert Kubica a 2011-es ralibalesetében szerzett súlyos kézsérülése miatt kiesett a Forma-1-ből, a lengyel a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon a Williams volánjánál nyolc év kihagyás után állt újra rajthoz F1-es futamon.

A verseny nem sikerült valami jól, Kubica a rajtnál balesetbe keveredett, majd a lassú autóval az utolsó helyen körözgetett az Albert Park-i pályán.

“Nyolc év, négy hónap óta ez volt az első állórajtom, a 2010-es Abu-dzabi Nagydíj óta nem indultam a rajtrácsról. Ehhez képest elég jól sikerült. Azért volt egy kis pánik, mert amikor beálltam a helyemre, nem láttam a lámpákat, a McLaren hátsó szárnya kitakarta. Csak az első blokkot láttam. Kicsit pánikoltam, de aztán balra húzódtam és ott már láttam a kiegészítő fényeket” – mesélte.

“Jól indultam el, de aztán eléggé kipörögtek a kerekek. Az első kanyarban nagyon vigyáztam, belülre húzódtam, gondoltam, oké, ezen túl vagyok, de aztán láttam, hogy Gasly eléggé jobbra mozdul. Azt hiszem, Sainzcal ért össze, a felvételekből még láttam, hogy az én első szárnyam is megsérült, bár akkor csak 100 méterrel később vettem észre, amikor leesett a szárnyam. A szárnytól másutt is megsérült az autó, ki kellett mennem a bokszba.”

“Az autó nem tűnt valami jónak, aztán három körrel később az egyik tükröm is leesett, ami még inkább megnehezítette a dolgomat a lekörözéseknél. Elég húzós volt. Amikor tiszta volt előttem a pálya, a rádión mondták, hogy egész jó a tempóm, főleg az autó állapotát tekintve, kínomban szinte már nevettem ezen, mert belülről annyira rossznak tűnt” – idézte fel.

F1: Kubica pánikolt, kínjában nevetett a futamon 1