Csapattársa, a pole-ból induló Lewis Hamilton megelőzése után a mercedeses Valtteri Bottas fölényes győzelmet aratott a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. A címvédő Hamiltont keményen üldözte a Red Bull-os Max Verstappen, de a holland végül maradt a harmadik.

A melbourne-i dobogósok futam utáni nyilatkozatai.

Valtteri Bottas, Mercedes, (1.): Nem tudom, mit mondjak. A rajt nagyon jól sikerült, talán életem versenye volt ez. Nem is tudom, mi történt, az autó nagyon jó volt. Tudtam, hogy kell nekem az a pluszpont is, az autó gyors volt, a gumikkal rizikós az ilyesmi, de sikerült.

Az elmúlt években, az elmúlt télen elvégzett munka meghozta a gyümölcsét, életem legjobb futama volt. A csapat is nagyszerű munkát végzett. Az elején egyszerűen kézben kellett tartanom a versenyt, ki kellett építeni az előnyt. Korábban is megcsináltam már, tudtam, hogy képes vagyok rá.

F1: Hamilton sejti, miért volt lassú 1

Lewis Hamilton, Mercedes (2.): A csapatnak jó hétvége, ennek örülhetünk, mindenki jó munkát végzett. Nagyszerű nap Valtterinek. Max támadott, de nem volt veszélyes. Van elképzelésem, miért voltam lassabb, de most nem mennék ebbe bele. Van még dolgunk, de jó munkát végzett a csapat itt és a gyárban is.

Max Verstappen, Red Bull (3.): Nyilván örülök, hogy a dobogón vagyok és annak is, hogy támadhattam Lewist a 2. helyért. A kicsúszásnak nem örültem, de nem jelentett sokat a végeredményt tekintve. Természetesen nagyon örülök, hogy a dobogóra állhattam, hiszen ehhez meg kellett előznöm Sebastiant (Vettel, Ferrari), ráadásul versenyben voltunk a Mercedesszel – egyáltalán nem rossz szezonkezdet!