A téli teszteket követően mindenki arról beszélt, hogy a Ferrari az idén közelebb lehet a hőn áhított világbajnoki cím megszerzéséhez, mint az elmúlt évek során. A 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj azonban teljesen más képet mutatott. A versenyt Valtteri Bottas könnyedén nyerte, míg a Ferrarik majd egyperces lemaradással értek célba a 4-5. helyen.

“Teljesen meglepett minket, hogy mennyire gyorsak voltunk, ugyanakkor a Ferrari is, hogy mennyire nem találta a tempót” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a futamot követően.

Wolff szerint Bottas, aki egyedüliként nem tudott versenyt nyerni a három nagycsapat pilótái közül 2018-ban, teljesen megújulva és megerősödve tért vissza a 2019-es szezonra. “Emlékszem Valtteri első éveire az F3-ban és a Formula Reanult-ban, akkoriban ő volt a viszonyítási alap, bárkit megsemmisített volna. A téli szünet után, amikor újrakezdtük a munkát, csak annyit mondott nekem: visszatértem” – mondta az osztrák szakember, aki valóban hitt finn pilótájában.

A csapatfőnök szerint Bottas a létező legdominánsabb választ adta a korábban jogosnak tűnő kritikákra azzal, hogy ilyen fölényes győzelmet aratott az Albert Parkban. A finn helye igencsak megingott a csapatnál a tavalyi szezon után, de Wolff teljesen el volt ragadtatva a verseny után.

“Nagyon örülök. A tavalyi szezon második felében teljesen leírták. Sokan azt gondolták, hogy nem alkalmas a feladatra, és most a lehető legdominánsabb módon vágott vissza, az egész hétvégén mindent végig kontroll alatt tartva” – zárta mondanivalóját Wolff.