A tavalyi jó kezdethez hasonlót produkál a Haas-Ferrari a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. Az időmérő jól sikerült az istálló számára, Romain Grosjean és Kevin Magnussen is bejutott a kvalifikáció harmadik körébe a melbourne-i aszfaltcsíkon, a francia a hatodik, a dán a hetedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását.

Az amerikai alakulat tagjai elégedettek az elért eredménnyel, hiszen a három nagycsapat pilótái mögött ők voltak a leggyorsabbak. A jobb helyen záró Grosjean érdekes dolgot árult el a kvalifikációt követően: “Ez volt az első alkalom, hogy igazi időmérős beállításokat használtunk, így rendkívül érdekes volt számunkra, hogy kicsit többet tudhattunk meg a csomagunkról. Az autó jól működött, és ott tartunk, ahová számoltuk magunkat. Ért minket némi meglepetés, az erősorrend láttán, de nagyon örülök a mai napnak. A versenytempónk jónak tűnik. Tovább harcolunk és holnap minden elkövetünk, hogy sok pontot gyűjtsünk az év első versenyén.”

F1: Újra lendületben a Haas 1

Kevin Magnussen számára nem alakult tökéletesen az időmérő, de az eredmény így is kárpótolni tudta a dánt. „Részemről nem volt tökéletes a mai kvalifikáció. Hibáztam a Q1-ben, ezért használnom kellett egy új szett gumit, így a Q3-ra nem maradt csak egy új szett. Nagyon büszke vagyok a csapatra és arra, hogy egy ilyen nagyszerű autót építettek idén is” – mondta.

“Nem vagyunk túlságosan lemaradva az élen álló srácokhoz képest, és ugyan nem vagyunk versenyben velük, nem vagyunk túl messze sem. Remélhetőleg holnap építhetünk erre a teljesítményre, és sok pontot szerzünk” – zárta Magnussen mondanivalóját.

A mostani eredménnyel 2018-at ismétli a Haas, de a versenyt minden bizonnyal másképp szeretnék befejezni, mint tavaly: emlékezetes, hogy a 4-5. helyen haladó pilóták az első kiállásaik után, két körön belül kiestek, mindkettejüknél a rosszul rögzített kerék jelentette a futam végét.