Hatalmas meglepetést okozott Lando Norris a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén. A McLaren versenyzője, aki mindhárom szabadedzésen a 18. helyen végzett, az időmérőn nem kis megdöbbenésre a nyolcadik helyet szerezte meg, legyőzve a több éves rutinnal rendelkező csapattársát, Carlos Sainzot is. A spanyol már a Q1-ből sem jutott tovább a szoros mezőnyben.

„A kvalifikáció első körében 3 szett lágy gumit használtunk és a célunk a Q2-be való jutás volt. Ez sikerült is. A Q2-es körömmel bejutottam a kvalifikáció 3. körébe, ahol a 8. helyen végeztem” – mondta a még csak 19 éves versenyző.

Norris elismerte, hogy nagyon izgatott volt az első F1-es időmérőjén. A brit pilóta nem kis tettet hajtott végre: Fernando Alonso tavaly monacói időmérős hetedik helye óta ez a wokingi istálló legjobb rajtpozíciója.

„Nagyszerű azt látni, hogy képesek vagyunk erre és hogy bizonyos szempontból előreléptünk a tavalyi évhez képest. Nem annyira ugyan, mint kellene, de úgy érzem, a maximumot hoztam ki magamból. Holnap viszont hosszú verseny vár még rám” – tette hozzá.

„Sokat kell még dolgoznunk, hogy biztosítsuk a helyünket a Q3-ban. A mai nem egy egyszeri alkalom volt. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz mindig így. Nagyszerű érzés ez, amit még sokáig érezni szeretnék” – zárta mondanivalóját Norris.