Az idei évtől a versenyzők súlyának az üléssel együtt minimum 80 kilogrammnak kell lennie. A korábbi években a minimumsúly az autó és a versenyző együttes súlya határozta meg, mostantól a pilóták külön elszámolás alá esnek. Ez nagyobb tömegbeli mozgásteret nyújt a korábban erős diétára kényszerített pilóták számára.

A Mercedes címvédője, Lewis Hamilton elmondta, hogy felszedett néhány kilót a téli szünetben, valamint több időt tölt az edzőteremben is. Azt is hozzátette, hogy nem kell annyira szigorúan oda figyelnie arra, hogy mit eszik.

“A téli szünetben bármit ehettem, amit csak akartam. Palacsintát, Cheetost és minden ilyesmit. Ugyanakkor mindvégig nagyon aktív voltam. Egy hónapja nagyjából azonban tiszta vagyok ezen a téren. A testzsírom csökkent, a cél most a hatékonyabb, kidolgozottabb izomzat” – mondta az ötszörös világbajnok. “Nem akarok Hulk-ká váni. Időbe telik, hogy megfelelő módon építsünk izmokat, de bevallom, nagyszerű volt nagyobb adagokat enni.”

Elmondása szerint majdnem 2 kiló izmot szedett magára az edzések során és úgy véli, jó úton halad a további sikerei irányába. “Hosszú idő után végre újra erősnek érzem magam” – tette hozzá.

Hamilton különböző technikákat sajátított el az utóbbi időben, több emberrel dolgozott együtt a fizikai állapotán. Állítólag vegán életmódra is váltott a pilóta a tavalyi év során, bár ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk.