Nem indult jól a Renault 2019-es szezonja a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki napján. Az első szabadedzésen Nico Hülkenberg autójával akadtak gondok, míg a hazai pályán versenyző Daniel Ricciardo csak a 17. időt érte el. A második edzésen az eredmény már javult, Ricciardo ekkor közvetlenül csapattársa mögött, a nyolcadik helyen végzett, ám nem tudta időben elkezdeni a gyakorlást.

A második szabadedzés elején ugyanis probléma volt Ricciardo ülésével, melyet orvosolni kellett. A Renault fejlesztőpilótája, Jack Aitken a Sky Sports F1 riportereinek azt mondta, hogy az ausztrál kényelmetlenül érezte magát az autóban, a problémák pedig odalent, az egyik legérzékenyebb pontján érintették.

„Nem tudom, mi volt az övvel, a mérések szerint nem híztam! Nem is ettem sokat ezen a héten, egyszerűen nem volt időm rá” – mondta diplomatikusan az ausztrál pilóta. „Nehéz napunk volt, a második edzés végén egy kört tudtunk menni a lágy gumikon, így kerültünk jó helyre. A versenyszimuláció nem volt az igazi, még sokat kell tanulnom az autóról, és ki kell tanulnom a beállításának a csínját-bínját.”

„Nico nyilvánvalóan többet tud, mint én, így igyekszem tanulni tőle. Reméljük, az idő előrehaladtával majd ő fog tőlem tanulni!” –zárta mondanivalóját a korábbi Red Bull-pilóta.