A Red Bull Racingnél 2019-ben új korszak kezdődik, 12 renault-s év után idén a Honda erőforrásaival folytatják. A cél a Mercedes és a Ferrari beérése, bár ez nem lesz könnyű feladat.

“Izgalmas új együttműködés indul a Hondával a hétvégén, pozitív a kezdet, de az elvárásokat érdemes reális szinten tartani. Nagy hátrányt kell behozni a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest, de bízunk benne, hogy sikerülni fog az idény folyamán” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner szerdán Melbourne-ben.

F1: Alig alszik a Red Bull zsenije 1

A Red Bull sztármérnöke, Adrian Newey (nyitóképünkön) a hibridkorszak kezdete, a Mercedes-dominancia miatt kiábrándult az F1-ből, de az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko azt állítja, a tervezőzseni is teljesen felvillanyozódott 2019-re:

“A célunk a világbajnokság megnyerése, amiért mindent meg is fogunk tenni. Newey is teljesen motivált. Az elmúlt hetekben teljes gőzzel dolgozott, alig alszik. Ezért vagyunk képesek már itt, Ausztráliában bevetni azt az aerodinamikai frissítést, amit eredetileg a harmadik futamra, Kínára terveztünk.”