Charles Leclerc-t azzal a céllal igazolta le a Ferrari Vettel mellé, hogy egész évben a német világbajnok nyomában legyen. Kimi Raikkönen lecserélése után ő lett a második legfiatalabb Ferrari-pilóta a csapat hosszú történelme során.

Mattia Binotto, a Ferrari új csapatfőnöke elmondta, hogy a pilóták versenyezhetnek ugyan egymással, de figyelmeztetett arra is, hogy Vettel elsőbbséget élvez – különösen a szezon korai szakaszában. Céljuk a Mercedes egyeduralmának megdöntése lesz az idén is.

A Ferrari világbajnoki álmai a pályán és a bokszutcában hozott rossz döntések következtében tavaly darabokra hullottak, de a Ferrari volt technikai főnöke, jelenleg a Forma-1 sportszakmai vezetőjeként dolgozó Ross Brawn hisz abban, hogy Binotto képes lesz felülemelkedni a múlt hibáin és győzelemre viszi csapatát.

“Bármi változhat még, de a csapaton belül jelenleg kiváló a hangulat” – nyilatkozta Brawn az F1 TV-nek.
“Dolgoztunk együtt Binottóval a Ferrarinál és ő egy igen nyugodt és logikusan gondolkodó ember. Szerintem nagyszerű munkát fog végezni csapatvezetőként is. A nyugalom és az irányítás megteremtése elengedhetetlenül fontos lesz a Ferrarinak. Idén a pilótákat nehezebb lesz kezelni, mint korábban, Charles nem lesz annyira simulékony, mint Kimi volt.”