A Ferrari 2019-re pilótát cserélt, a veterán Kimi Räikkönen helyére a tavaly az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott neveltjüket, Charles Leclerc-t ültették. A monacói ifjonc számára gyerekkori álom vált valóra azzal, hogy a Scuderia versenyzője lett, azonban az idei évben csak a második számú pozíció lesz az övé, ezt kerek perec kimondta a csapatfőnök, Mattia Binotto.

“Szerintem teljesen normális, hogy bizonyos helyzetekben Sebastian élvez majd elsőbbséget, különösen az idény elején. Ő mutatja az irányt, vele indulunk a bajnoki címért. De nincsenek előítéleteink, az elsődleges cél a Ferrari győzelme” – nyilatkozta a főnök az új autó bemutatóján.

A 21 éves Leclerc azt mondja, semmi problémája a fentiekkel:

“Ez nem volt újdonság számomra, és úgy gondolom, Mattia nem mondott semmi rendkívülit. Előre tudtam, hogy így lesz, és számomra is logikus és érthető. Én új vagyok a Ferrarinál, világos, hogy a másik versenyző élvez elsőbbséget a fifty-fifty helyzetekben. Mattia erről beszélt, én pedig teljesen meg is értem, hogy Vettel az első” – magyarázta csütörtökön a barcelonai teszten.

“Persze ez nem jelenti azt, hogy ez örökké így is marad. Az én dolgom az, hogy olyan gyors legyek, hogy ne is legyen szükség csapatutasításra” – tette hozzá.

Vettelre kemény év vár a Ferrarinál, az előző két év kudarcai után az egyelőre legerősebbnek tűnő autóval és az első számú pozícióban most már nyernie kell, az pedig megengedhetetlen lesz, hogy kikapjon vagy egy szinten teljesítsen Leclerc-rel. Ha a fiatal monacói idén jobban szerepel a négyszeres világbajnok németnél, elfogyhat a Ferrari türelme.