A Williams idei autója, az FW42-es nagyon nehezen született meg, két és fél napot késett a teszteléssel a csapat, ráadásul a teszt utolsó napján is aerodinamikai mérésekre volt még szükség. Robert Kubica álomszerű visszatérés helyett kifejezetten felkészületlennek érzi magát, most pedig jöhet az újabb csapás.

Az autó több eleme is szabálytalan lehet, ez a tény pedig ismét veszélybe sodorhatja a technikai igazgató Paddy Lowe állását. Már a barcelonai tesztelésen felfigyeltek például a Williams konkáv formájú visszapillantóira, amelyekben Kubica és csapattársa, George Russell lényegében semmit sem láttak.

Mivel ez a forma nem megengedett, a Williamsnek változtatnia kell a tükrök kialakításán, ahogyan állítólag az első felfüggesztés elemein is. Abban is találtak a riválisok egy olyan elemet, ami a visszapillantóhoz hasonlóan kizárólag aerodinamikai célokat szolgálhat.

Charlie Whiting versenyigazgatótól több csapat is állásfoglalást kért, de nem kétséges, hogy a Williamsnek át kell dolgoznia a vitatott elemeket az idénynyitó Ausztrál Nagydíjig. Ha nem teszi, már a gépátvételen komoly bajba kerülhet a csapat.