A Haas és a Toro Rosso után hétfő délután a Williams is lerántotta a leplet 2019-es versenygépéről. Az autóról eltűnt a korábbi névadó szponzor Martini, de a csapat számos apróbb céggel kötött támogatói szerződést a téli szünetben az új főszponzor, a távközléssel foglalkozó ROKiT mellett.

Nagy titkolózás övezte az új autót, a csapat először egy sejtelmes videóban mutatta meg az FW42-t a nagyvilágnak, ám később a valódi autó képei is elérhetővé váltak.

A Martini eddigi piros-kék csíkos mintája eltűnt, helyette a világoskék és a fekete dominál, az eddigi fehér alapszínt háttérbe szorítva.

F1: Új színekkel és főszponzorral mutatkozott be a Williams 1

A Williams ebben a szezonban is a Mercedes motorjait fogja használni. Már a turbókorszak 2014-es kezdete óta a németek Brixworthben készülő turbós erőforrásai hajtják a csapat autói. Az együttműködés nem csak ezen a téren nyilvánul meg a két csapat közt, a 2011-es ralibalesete után visszatérő Robert Kubica csapattársa a Mercedes-nevelésű George Russell lesz, aki tavaly megnyerte a Forma-2-es bajnokságot.

F1: Új színekkel és főszponzorral mutatkozott be a Williams 2

A pilótapárosra nagy nyomás fog helyeződni, ugyanis a csapat mindenféleképpen szeretné elkerülni a 2018-as esztendő lebőgését. A csapatfőnök, Claire Williams szerint előkelő eredményeket is elérhetnek. “Megvan a megfelelő pénzügyi hátterünk és nagyszerű emberek alkotják a csapatot. Nem értem, miért ne lennénk képesek akár a negyedik helyért is harcolni a középmezőnnyel” – nyilatkozta korábban.