A Toro Rosso a YouTube-ra kitett videóval leplezte le 2019-es autóját, az STR14-est.

a videó a hirdetés után indul

A csapat később fotókat is közzétett második Honda-motoros autójáról.

F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója 1
F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója 2

F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója

F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója

F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója 8
F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója 9
F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója 10
F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója 11
F1: Itt a kis Red Bull 2019-es autója 12
Fotó megosztása:

Az STR14-ben a Honda új, RA619H jelű motorja dolgozik. Négy éve ez az első alkalom, hogy a Toro Rosso ugyanolyan motorral vág neki az aktuális szezonnak, mint amilyet egy évvel korábban használt.

Mivel a Red Bull is a Honda motorjait használja idén, a Toro Rosso mindenben segíteni szeretné anyacsapatát. Emiatt a két versenyautó hátulja teljesen azonos, de ezen kívül is több közös pont lesz az autók között. A szabályok világosan rögzítik, mely elemeket kell önállóan megterveznie egy csapatnak, de ezeken kívül ahol lehet, közösködni fog a Red Bull és a Toro Rosso.

Tavaly csak a Williamst előzte meg a Toro Rosso a konstruktőri versenyben, és idén sem az eredmény, hanem a főcsapat kiszolgálása, egyes fejlesztések előzetes tesztelése lesz a cél.

A csapat versenyzői a sokadik F1-es esélyét kapó Danyiil Kvjat és a thaiföldi Alexander Albon lesznek. Albon tavaly harmadik lett a Forma-2-ben.

Az autó fotóin jól látható, hogy az új aerodinamikai szabályoknak megfelelően teljesen új első szárnyat és oldaldobozokat kapott az STR14. A kék-ezüst-piros festés változatlan maradt.

“A cél mindig a fejlődés, hogy a lehető legmagasabb szinten teljesíthessünk” – mondta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke. “A télen végrehajtottunk néhány szervezeti változást, ezektől azt reméljük, hogy megoldást kínálnak a múltban tapasztalt néhány problémánkra.”

“A többi csapathoz képest a Toro Rosso kevesebb emberrel dolgozik, a Red Bull-kapcsolatnak hála azonban a technikai munkacsoportjaink sokkal inkább koncentrálhatnak a részletekre.”

“A részletekre való odafigyelés márpedig fontos lehet, és ezáltal nagyobb teljesítményt hozhat.” Mindezek ellenére a fejlesztési versenyt kevésbé bíró Toro Rossóba a tavalyi Red Bullból is beépítenek néhány alkatrészt.