Nem egészen két hét múlva megkezdődik a 2019-es téli Forma-1-es tesztelés. A csapatok a jövő héten sorra mutatják majd be idei modelljeiket, az immár Honda-motorral szerelt Red Bull RB15-ös 13-án érkezik.

Az igaz próba nyilván a versenypályán lesz, de a versenyzők a szimulátorokon már jó ideje terelgetik az új járgányt, a saját tapasztalatai alapján Max Verstappen úgy véli, a Red Bull jó munkát végezhetett a fejlesztéssel:

“Eddig csak a szimulátoron vezettem az autót, de jónak érzem. Nyilván azt nem tudhatjuk, a többi csapat mit alkot, szóval egyelőre várunk. Izgalmas is, de a valóság csak akkor derül majd ki, amikor ténylegesen vezethetem az autót. Előre sose lehet tudni, mire számítsunk” – mondta a holland Formule 1-nek.

Verstappen a saját honlapján arról beszélt, hogy érezhető a “pezsgés” a Red Bullnál, és hogy mind a Red Bull, mind az új motorszállító, a Honda részéről megvan a győzni akarás, mindenki motivált.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko a tél folyamán többször is arra utalt, hogy idén beérhetik a Mercedest és a Ferrarit, a végső cél pedig az, hogy 2019-ben világbajnokká tegyék Verstappent, de a 21 éves holland azért óvatosabb a kilátásokat illetően:

“Szerintem nem leszünk képesek azonnal a Ferrari és a Mercedes ellen küzdeni a teljesítmény tekintetében, de a Honda mindent megtesz, hogy a lehető leghamarabb beérjük őket. Igyekszünk majd annyi futamot nyerni, amennyit csak lehet. Ha jól megy, akkor nyilván a bajnoki címért is harcban leszünk. Egyelőre nehéz erről spekulálni, de remélhetőleg pozitív lesz az év.”