A tavalyi magára találás után még nagyobb fejlődés, felívelés várható a múlt héten Sauberről Alfa Romeo Racingre átkeresztelt svájci csapattól, ha hinni lehet az olasz sajtónak.

A Kimi Räikkönennel és a Ferrari-nevelt Antonio Giovinazzival rajthoz álló hinwili alakulat a névváltoztatással együtt kétszeres pénzügyi támogatáshoz is jut az Alfa Romeótól, a BudgetBookGP szerint a 2018-as 50 millió euró után idén 100 milliót fektet az F1-be az olasz márka.

A La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy a csapatfőnök, Frederic Vasseur a tél folyamán számos új szakembert igazolt, az idei autóval foglalkozó, a korábbi Ferrari-tervező Simone Resta vezette stáb pedig az óvatosságot félretéve dolgozhatott, Räikkönenék új autóján formabontó, eddig nem látott megoldások, innovációk bukkannak majd fel.

A lap hozzáteszi, hogy a 2007-es világbajnok is sűrűn látott vendég volt Hinwilben, januárban számos alkalommal megfordult a gyárban a finn, ő is nagyon komolyan veszi a projektet.

Az Alfa Romeo az utolsó pillanatban, a téli tesztelés első napjának reggelén, február 18-án mutatja majd be az új autót.