Míg Lewis Hamilton szép pontelőnnyel húzta be az ötödik világbajnoki címét a ferraris Sebastian Vettel előtt 2018-ban, csapattársa, Valtteri Bottas a három élcsapat versenyzői közül egyedül futamgyőzelem nélkül, a bajnokság 5. helyén zárt.

A finn a szezon első felében inkább peches volt, az év második felének nagy részében viszont már a versenyképessége hiányzott, egy-két kivételtől eltekintve nem igazán volt komoly tényező, a kritikákból is bőven kijutott neki, sokan teljesen le is írták.

A téli pihenő – és a jól sikerült ralis bemutatkozás – után Bottas most felfrissülve, bizakodva fut neki az idei évnek.

“Izgatott vagyok és örülök, hogy mindenki a nulláról indul megint. 2019-ben bármi megtörténhet, ez izgalmas. Új szezon következik, én pedig mindent beleadok majd idén. Biztosan érdekes lesz” – ígérte.

“Örülök, hogy új szezont kezdünk, mert számomra 2018 nem épp úgy alakult, ahogy szerettem volna. Az év során néha bőven kaptam kritikákat, de ez valójában pozitív dolog volt számomra, mert plusz lökést adott. Igyekeztem mindenből tanulni, hogy idén erősebben térhessek vissza. Olyan pozitívumokat is találtam azóta, amiket tavaly év végén még nem láttam, de most, a mélyére ásva már megvannak, erre építkezhetek 2019-ben.”

Bottasszal tavaly szerződést hosszabbított a Mercedes, de csak 2019-re biztos az ülése, a 2020-as opció élesítése cseppet sem biztos, főleg, hogy a háttérben ott várakozik a német márka idénre ülés nélkül maradt tehetséges, Esteban Ocon is. A finnek nagyjából hibátlan évre lesz szüksége, ha maradni akar.