A 2018-as nyári szünetben Daniel Ricciardo nem kis meglepetésre bejelentette, hogy a Red Bull-os hosszabbítás helyett 2019-től a Renault versenyzőjeként folytatja a Forma-1-es pályafutását, az ausztrál új, izgalmas kihívást lát a gyári csapat felépítésében és az élre juttatásában.

Csapattársa, az alakulatnál 2017 óta dolgozó Nico Hülkenberg reméli, hogy Ricciardo a Red Bullnál szerzett tapasztalatait és tudását is bedobja majd a közösbe:

“Egy kis frissítést hoz, és Red Bulltól érkezve biztosan fontos infókat hoz. Olyasmiket például, hogy hogyan kell beállítani az autót. Biztosan tud majd érdekeseket mondani” – mondta a német Auto Motor und Sportnak.

“Mi, pilóták nem vagyunk szerelők, pláne nem aerodinamikusok, szóval azt nem tudja majd megmondani, hogy így vagy úgy csináljunk ezt meg azt, sajnos ez így nem működik, de azért sokat segíthet azzal, ha elmagyarázza, a Red Bullnál hogyan végezték az autó beállítását, vagy hogy milyen rendszerek vannak az autón” – folytatta.

A Red Bullnál persze tisztában is voltak vele, hogy Ricciardo beszélni fog az új csapatánál, ezért az átszerződés bejelentése után az ausztrált már kizárták az összes, nem konkrétan a versenyhétvégéket érintő megbeszélésekről, a szezonzárót követő kétnapos abu-dzabi tesztre pedig nem engedték el leendő csapatához vezetni.