Lewis Hamilton nagyon kellemetlen helyzetbe került a BBC díjátadó gáláján, elég szerencsétlen szövegkörnyzetben beszélt szülővárosáról, Stevenage-ről.

“Nyolcéves korom óta versenyzek, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ma itt lehetek. Itt van velem a családom is, anyukám, apukám, az öcsém a barátnőjével és Terry nagybácsim. Nagyon hosszú út volt ez, közös álmunk volt, hogy kikerüljünk a nyomornegyedből” – mondta Hamilton, amivel alaposan kiverte a biztosítékot.

Noha a városkából már tíz évvel ezelőtt elköltözött Hamilton gyorsan ráérzett, hogy helytelenül fogalmazott, a szellem addigra már kiszabadult a palackból. “Nagy csalódás, hogy Lewis Hamilton nyomornegyedként hivatkozott Stevenage-re egy ilyen tömegek által figyelemmel követett eseményen” – fogalmazott Sharon Taylor, Stevenage városi tanácsának vezetője.

“Noha megpróbálta kijavítani, amit mondott, az emberek a városunkban, akik közül sokan csodálják és szurkolnak neki, nagyon sértve érezték magukat.” Hamilton a közösségi médiában is sok támadást kapott a szavai miatt, még egy nyílt levelet is címeztek neki.

Hamilton egyelőre nem akart reagálni a botrányra.