Az idén ötödik Forma-1-es világbajnoki címért megszerző Lewis Hamilton is a hat jelölt között volt Nagy-Britannia talán legrangosabb sportdíja, a BBC Év sportolója idei kiadásán, ám a 2014-ben diadalmaskodó pilóta nem ismételt, a Tour de France-győztes Geraint Thomas győzött a Birminghamben tartott gálán.

A Mercedes versenyzője még a díj kiosztása előtt beszélt, azt mondta, büszke az eddig elért eredményeire, és ötszörös bajnokként sem Michael Schumacher hét győzelmének beérése motiválja.

“Őszintén mondom, hogy nem ez a célom, Egyszerűen csak folyamatosan fejlődni szeretnék, mindig jobbá akarok válni. Emberileg és versenyzőként is. A legjobb az egészben, hogy a versenyszellem sosem fogy el, minden évben igyekszem kielemezni, hogyan fejlődhetnék még.”

“Hihetetlen utazás a mercedeses srácokkal való munka, amit igazán élvezek. Hosszú út volt. Nyolcéves korom óta versenyzek, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ma itt lehetek. Itt van velem a családom is, anyukám, apukám, az öcsém a barátnőjével és Terry nagybácsim. Nagyon hosszú út volt ez, közös álmunk volt, hogy kikerüljünk a nyomornegyedből. Azt hiszem, a nyolcéves Lewis azt mondaná ma, hogy nagyon büszke arra, amit elértünk” – magyarázta az angol.