Lewis Hamilton a legnagyobb sztárokhoz hasonlóan pörgeti magát a különböző közösségimédia-platformokon, és a Forma-1-es versenyzők túlnyomó többsége, még Kimi Räikkönen is jelen van ilyen vagy olyan formában ezen a színtéren, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szigorúan távol tartja magát ezektől.

A német az Auto Motor und Sportnak beszélt arról, miért nem látjuk és fogjuk őt látni a Facebookon, Twitteren, Instagramon, Snapchaten vagy akármin:

“A platformok épp az ellenkezőjét nyújtják, mint amit ígérnek. Nem a valós képet mutatják. Milliós követői tábor esetén egyetlen fotó sem jelenik meg ellenőrzés nélkül. Ugyanolyan ez, mint az, hogy azt hisszük, ismerjük a tévében látható embereket. Önreklámplatform, ami pénzt hoz. A felhasználók valójában semmit sem tudnak meg. A szórakoztatás kategóriájába tartozik.”

“Én nem érzem szükségét, hogy (tömegekkel) kommunikáljak. Miért is közölném az emberekkel, hogy épp hol vagyok? Mindenki szabadon csinálhat, amit szeretne, de én nem veszek részt ebben a játékban.”

Bár a közösségi médiát nem szereti, Vettel azért értékeli a digitális világot, a számítástechnika bizonyos aspektusait:

“A számítástechnika hatalma nagy segítség a sportban. Csakis így építhetünk ilyen autókat. De általánosságban szkeptikus vagyok, érdekes lesz látni, hova lyukadunk ki a végén. De végső soron mindenki maga dönti el, hogy milyen mértékben akar a digitális világ részének lenni.”