Lewis Hamilton idén 12. Forma-1-es idényét fejezte be, ötödik világbajnoki címét nyerte a szűk egy hónap múlva 34. születésnapját ünneplő angol.

A Mercedesnél 2020-ig lekötött Hamiltont egy szponzori rendezvényen arról kérdezték, mihez fog majd, amikor – inkább már előbb, mint utóbb – abbahagyja az F1-es versenyzést.

“Nem igazán tudom, mi jöhet az F1-en túl. Sok sportoló van így, amikor befejezik, hiszen egész addigi életükben azt csinálták. Én nyolcéves korom óta versenyzek, csakis erre koncentráltam” – kezdte.

“Az F1-en kívüli tevékenységeimben keresem, hogy mit is csinálhatnék, mibe kezdhetnék” – utalt a zenészkedésre, a divattervezésre. “A versenyzés befejezése után nyilván szuper könnyű lenne visszajárnom az F1-be, akár még Toto (Wolff, csapatfőnök) helyetteseként is dolgoznom. Hosszú évek óta versenyzek, ismerem annyira az F1-et, mint akárki. De inkább valami újat tanulnék majd.”

Ahogy írtuk, Hamilton jelenlegi szerződése 2020 végéig szól, és egyelőre nem is tudja, hosszabbít-e azon túl vagy sem:

“2021-re nagy szabályváltozások jönnek, emellett az új vezetés miatt a Forma-1 jelenleg dinamikus átalakuláson megy keresztül, és a csapatok szerződéseit is újra kell tárgyalni – amin Toto keményen dolgozik majd. Szóval nagyon figyelem majd, hogy mit hozhat a jövő.”