A Red Bull a turbós hibridkorszak kezdetétől fogva panaszkodott az új motorformulát nem igazán elkapó Renault-ra, idén, a szakítás előtt, sőt annak bejelentése után is Max Verstappen volt a leghangosabb és legkíméletlenebb kritikusuk, a holland szinte minden hétvégén beszólt valamit a franciáknak.

A Red Bull 2019-től a Hondával folytatja, de a japánoknál valószínűleg nem örülnének annak, ha Verstappen velük folytatná a renault-s gyakorlatát – Fernando Alonsótól kaptak épp eleget a mclarenes évek alatt.

A holland azt mondja, türelmes lesz, sőt, valójában a renault-st sem akarta bántani.

“Egyszerűen csak jobbá akartam tenni a motort” – mondta a holland Ziggo Sport tévének. “Nyomásgyakorlással akarom megoldani a dolgokat, a kritikára pedig nyitottnak kell lenni. Engem így neveltek.”

“És nem az olimpiai eszme (azaz a részvétel a fontos – a szerk.) nevében vagyok itt, a győzelmet kell akarni, és ezt minden félnek osztania kell.”

“Nem számítok makulátlan évre (2019-ben). Nem fogom majd vissza magam, de hiszek a projektben. Nem lehetünk azonnal türelmetlenek a Hondával. Négy rossz év után egyszer csak elég, és néha robban a dolog, de a Hondával más a helyzet.”

“Nem számítok arra, hogy a szezon elejétől a bajnoki címért küzdünk majd, csak azt remélem, hogy kicsit felzárkózunk, aztán kiegyensúlyozott idényem lehet, mint Lewisnak volt idén. Az a legjobb a bajnokság szempontjából – nem kell feltétlenül a legjobb autóban ülni” – magyarázta a 21 éves pilóta.