A Red Bull versenyzői gyilkos csatát vívtak az idei Azerbajdzsáni Nagydíjon, Daniel Ricciardo fáradhatatlanul kergette a pozíciójához ragaszkodó Max Verstappent. Borítékolható volt, hogy sírás lesz a vége, és így is lett: a célegyenesen DRS-sel támadó ausztrál hátulról belerohant csapattársa autójába, mindketten kiestek.

Verstappen a holland Ziggo Sport tévének adott friss interjújában a bakui történteket felidézve elárulta, hogy a csapatvezetés megtiltotta, hogy egymást hibáztassák, igaz, amúgy is épp eléggé bánták az ütközést, nem ugrottak egymásnak:

“Egész nyugodt volt a hangnem, egymásra néztük, és mindketten azt gondoltuk, hogy, hú, ez nem jó! A csapat ugyanakkor valóban arra utasított minket, hogy a médiában ne hibáztassuk egymást, mondjuk azt, hogy mindketten hibásak voltunk. De a színfalak mögött sem volt bűnbakkeresés, mindegy is, hogy ki volt a felelős, hiszen a csapat álláspontja szerint nem lett volna szabad ütköznünk” – magyarázta a holland, aki az év végén elbúcsúzott a Renault-hoz igazoló Ricciardótól.

“Helmut [Marko, Red Bull-motorsportőnök] és Christian [Horner, csapatfőnök] már várt minket, de Daniel és én is átöltöztünk még előtte. Ők meg jöttek, bekiabáltak a szobáinkba, hogy irány az iroda! De senki sem szigorúbb édesapámnál, úgyhogy szerencsére nem nagyon izgultam” – tette hozzá.

Verstappen mellett 2019-ben a Red Bull új ifjú titánja, Pierre Gasly vezet majd, és ahogy a főnökök szavaiból ki lehet venni, kezdetben számítanak is néhány incidensre a két pilóta között, ez benne van a pakliban.