A Forma-1 irányítását 2017 elején megszerző Liberty Media első lépése volt az előtte a sportágat három és fél évtizedig igazgató Bernie Ecclestone menesztése, szinte mindenben szakítani is kívántak az angol kisember gyakorlatával, ám a versenynaptár kiterjesztésében maradtak a régi céloknál.

A dolog egyelőre nem halad fényesen, a 2019-re Miamiba tervezett futam ügye elakadt, legkorábban 2020-ban hozhatják tető alá, már ha egyáltalán, az F1-es világbajnokság bölcsőjét adó Silverstone pedig tavaly felmondta a szerződését, a jövő évi lesz az utolsó futam ott, ha nem sikerül jelentősen alacsonyabb rendezési díjról megállapodni. A Liberty londoni utcai futamon gondolkodik.

Ecclestone egy friss interjúban már el is temette Miamit:

“Nem lesz belőle semmi. Az amerikaiak mindig garanciát várnak arra, hogy ne legyen veszteség” – mondta a Speed Weeknek. “Amikor megérkezett a Liberty, azt mondták, 25 futam lesz, ebből hat az USA-ban. De fogalmuk sincs, hogyan valósítsák meg.”

A londoni terveket illetően hasonlóan pesszimista az angol:

“Évekkel ezelőtt foglalkoztunk már ezzel. Túl bonyolult, túl sok korlátja van. Nagyon sok tárgyalásunk volt, de a végén még mindig hárommillió font volt az eltérés az igények között. Akkor azt mondtam, hogy ennyibe kerülne az ásványvíz a további megbeszélésekre, szóval inkább hagyjuk az egészet!”

A Liberty eddig egy új helyszínt szerzett a naptárba, Vietnamot. A délkelet-ázsiai ország már Ecclestone idejében is képbe került, de ő tudatosan nem vitt oda versenyt, nem akart keresztbe tenni Szingapúrnak és Japánnak, ráadásul nem is látja jó piacnak Vietnamot:

“Nem éltem a lehetőséggel. Az ottaniaknak fogalmuk sincs, mi az a Forma-1. Hogy ez jó vagy sem, nem tudom. Az a jó helyszín, ahol az emberek kijönnek a pályára, bekapcsolják otthon a tévét, bárhol is legyen.”