Daniel Ricciardo komoly meglepetést okozott, amikor a nyári szünetben bejelentette, hogy a Red Bull-os hosszabbítás helyett 2019-től a Renault versenyzője lesz.

Gyári csapatnál vezetni papíron jó ötlet, ugyanakkor a dolgok jelenlegi állása szerint a Renault-nál még jó pár évig várhat az ausztrál a komoly eredményekre, míg a Hondával társuló Red Bull jövőre is ott lehet az élmezőnyben. A kétségek, aggodalmak természetesen Ricciardót sem kerülték el, visszatekintve úgy véli, a stressz közvetetten befolyásolta a vezetését a szezon második felében.

“Akkor nem gondoltam, hogy stresszel a dolog, szerintem ha az autóhoz menet eltaknyolnék és lehorzsolnám a karjaimat, mire beülnék, már azt is elfelejteném” – idézte az ESPN.

“Szerintem annak lehetett talán hatása – bár erre akkor nem gondol az ember –, hogy például nyolc óra helyett csak hatot alszol, mert jár az agyad. Összeadódva biztosan van ennek valami hatása. Még egyszer: szerintem az autóba beülve minden oké, összeszedett vagyok, de észrevétlenül azért hatással lehetett rám. Tényleg voltak éjszakák, amikor nem aludtam úgy, mint kellett volna, mert annyi minden járt a fejemben. Ez aztán összeadódik, és talán nem voltam annyira penge, mint korábban” – magyarázta.