Hiába nyertek előtte zsinórban négyszer két világbajnoki címet együtt, a Red Bull a turbós hibridkorszak 2014-es kezdete óta elégedetlen volt a Renault-val, a pohár az idei évre telt be, az energiaital-gyártó nagycsapata a Toro Rossót követve 2019-től már a Honda erőforrásaival versenyez tovább.

Az idei év a Red Bull és a Renault közötti üzengetéssel, beszólogatással telt, és most, a válás után is maradt még muníció: ezúttal a Renault-főnök Cyril Abiteboul mondott oda:

“Nehéz pontos célokat kitűzni a jövő évre, mindig azon is múlik, hogy a többiek hogyan teljesítenek. De ha a javuló a tendencia, mint nálunk, akkor nyilván a folytatásban reménykedünk. Lehet, hogy ez nem jelent majd előrelépést a konstruktőri bajnokságban, de szeretnénk csökkenteni a lemaradást” – mondta az idén a 4. helyen záró alakulat főnöke az Auto Motor und Sportnak.

“Majd meglátjuk, mire jut a Red Bull és a Honda. A Red Bullnál egyetlen alkalmat sem hagynak ki, hogy elmondják, mennyivel jobb nálunk a Honda. Hadd mutassak rá, hogy a Toro Rosso mögöttünk végzett” – mutatott rá, hogy a már idén a japánok erőforrását használó faenzai alakulat a Renault-nál 89 ponttal kevesebbet gyűjtve a konstruktőri verseny 9. helyén zárt.