Valtteri Bottas az előzményeket és a körülményeket tekintve kiábrándító szezont teljesített 2018-ban, míg első mercedeses évében három futamgyőzelmet is szerzett, idén a hátom nagycsapat hat pilótája közül egyedül ő nem nyert versenyt, a világbajnokságban pedig mindössze a siralmas megbízhatósággal küszködő Daniel Ricciardót megelőzve lett az 5.

A finn elődje, a Lewis Hamilton mellett négy évet lehúzó, az angolt 2016-ban megverő Nico Rosberg nem egyszer felvetette már, hogy szívesen segítené tanácsokkal Bottast, ő azonban nem kér a német segítségéből.

“Nem, nincs szükségem tanácsokra. Minden ember, minden sportoló más és más. Magam kell rátalálnom a lehető legjobb formámra, emberileg és sportolóként is” – reagált a felvetésre.

Bottas helye csak 2019-re biztos a Mercedesnél, a 2020-as opció aktiválása igen bizonytalan, hiszen a háttérben ott várakozik a márka saját neveltje, a jövő évben kispadozó Esteban Ocon.

“Fura a Forma-1, sosem tudni, mit hoz a jövő. De úgy gondolom, hogy a megfelelő megközelítés az lesz a jövő évre, hogy nincs mit veszítenem. Csak nyomom majd, mintha loptam volna a kocsit, mintha mindegyik az utolsó futamom lenne. Ez jó tervnek tűnik” – mondta.