A Red Bull a 2018-as idényben is begyűjtött négy futamgyőzelmet, ám a csapat egyértelműen csak a harmadik erő volt a Mercedes és a Ferrari mellett.

A csapatfőnök, Christian Horner szerint ez egyértelműen a Renault-motor hibája, ha az erőforrás versenyképesebb lett volna, egész másképp alakulhat az év. A Red Bull 12 közös év után búcsút is int a francia gyártónak, jövőre a Hondával folytatja. A kérdésre, hogy mekkora teljesítményjavulást remél a japánoktól, így felelt:

“Természetesen könnyű utólag olyanokkal jönni, hogy mi lett volna, ha, de ha kb. 50 lóerővel több dolgozott volna az autónk hátuljában, a szezon egészen másképp festhetett volna. Le a kalappal mindenki előtt Milton Keynesben, amiért a talán legjobb eddigi kasztninkat építették. Ha megnézzük, mire jutottak a többiek ugyanezzel a motorral (a gyári Renault-csapat és a McLaren – a szerk.), ég és föld a különbség” – magyarázta Horner.

A Honda az idei évben szemmel látható fejlődést mutatott a Toro Rossónál. A kérdésre, hogy vajon hol állhatna a Red Bull, ha a franciáké helyett a japánok motorja dolgozna az autóban a 2018 végére kialakult erőviszonyoknak megfelelően, Horner így válaszolt:

“Egyértelműen közelebb lennénk (a Mercedeshez és a Ferrarihoz). És az alapján, amit látunk és hallunk, a fejlesztések is biztatók – persze egy dolog, hogy mi van a papíron, majd meglátjuk, mit mutat a stopper, hiszen az sosem hazudik.”

Bár a Honda-motor teljesítménye sokat javult az idény folyamán, a megbízhatósága továbbra sem szuper, Pierre Gasly még a szezonzárón is az erőforrás hibáival küszködött. Hornert ez nem aggasztja:

“Eddig sem volt megbízható motorunk, idén 11-12 kiesésünk volt. Ez az Achilles-sarkunk. Lewis Hamiltonnak egy (műszaki hibás) kiesése volt idén, Sebastiannak is. Ezt a szintet kéne elérnünk, ezt célozzuk.”