A három élcsapat hat pilótája közül csak a mercedeses Valtteri Bottas nem nyert futamot a 2018-as idényben, a balszerencsével és csapatutasításokkal is sújtott finn végül gyenge formában, az 5. helyen zárta a világbajnokságot.

Egyértelmű, hogy Bottast eléggé megviselte a szezon – főleg, hogy kezdetben még bajnoki esélyesnek is látszott egy darabig –, a főnök, Toto Wolff szerint a finn igyekszik elvonulni a télre:

“Azt mondta nekem, hogy egyszerűen el akar tűnni otthon, fel akar töltődni. Felejteni, feltöltődni, magára találni és úgy visszatérni a jövő évben. Nagyon hosszú volt ez az év, megértem a frusztrációját.”

Bottas tegnap és ma még Abu-Dzabiban köröz a Pirelli kétnapos gumitesztjén, de utána mehet. Ő maga is azt mondja, nagyon elfáradt:

“Egyértelműen kimerültnek érzem magam jelenleg, nem könnyű pozitívumokat találni az idei évben. De az F1-ben az ember eléggé jó önismeretre tesz szert, és tudom, hogy egy kis szünet után rendben leszek. Utána már képes leszek látni az idény jó oldalát is, és jövőre újra lendületbe jövök.”