Nico Hülkenberg Romain Grosjean közreműködésével igen látványos balesetet produkált a 2018-as Forma-1-es idény zárására, az Abu-dzabi Nagydíj első körében a Renault a Haason megpattanva hossztengelye körül többször átfordulva landolt a biztonsági korlátban fejjel lefelé, lángolva.

Bár ijesztő volt a látvány, a német pilóta sérülés nélkül úszta meg az esetet, Grosjeanra sem neheztelt.

“Teljesen jól vagyok, csak a szokásos csalódottságot érzem, amiért az első körön kiestem, nyilván nem ezt szeretné az ember. Egyszerűen ettől érzem rosszul magam. Kiábrándító, de el kell könyvelnünk versenybalesetnek.”

“Romainnal versenyeztem a 8-as kanyar felé, mindketten elfékeztük magunkat, én egészen kiszaladtam és úgy gondoltam, hogy ő meg teljesen el is hagyta a pályát, így azt hittem, a 9-es kanyar már az enyém lesz. Próbáltam fordulni, de ő is ott volt, összeértünk, a többit meg már mindenki láthatta. Az átfordulás látványos volt, de semmi igazán komoly.”

A glória idei bevezetése óta ez volt az első alkalom, hogy egy Forma-1-es a tetejére fordult, de Hülkenberg nem tudja, hogy a fejvédő keret számított-e valamit, akadályozta-e a menekülésben – mondjuk nem is erőltette a dolgot, inkább megvárta a segítséget.

“Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy a glória akadályozott-e a kiszállásban vagy sem. Jobbra tőlem ott volt a korlát is, szóval nagyon kevés hely volt. Ráadásul fejjel lefelé nem valami könnyű megtalálni a gombokat meg ilyenek, minden nagyon más” – magyarázta.

“Most először borultam így, szóval csak vártam, hogy jöjjenek a marshalok, ők pedig gyorsan ki is szabadítottak. Nem volt valami kényelmes helyzet. Az autó hátuljában folyt egy kis barbacue is, szóval szerettem volna kijutni, de elég tehetetlennek éreztem magam, de a marshalok jó munkát végeztek.”