Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton viszonylag sima győzelmet aratott a 2018-as Forma-1-es szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon, de az idei 11. siker ünneplése elég furcsán végződött: az angol a dobogó legfelső fokán állva a pezsgőzés előtt lemeztelenítette a felsőtestét, megfordult, és a hátára mutogatott, amelyen a tetoválások között a középpontban egy kereszt van. A rendező arab országban természetesen az iszlám az uralkodó vallás, így finoman szólva is furcsán jött ki a dolog.

A Mercedes pilótája utólag így magyarázta a vetkőzést:

“Mindig is meg akartam tenni. Meg akartam mutatni a Still I Rise (akkor is felállok/újra felállok) tetoválásomat és ezt éreztem a tökéletes pillanatnak, ugyanis ez az év pont ilyen volt.”

“Mindenkit arra biztatok, hogy olvassa a el a Still I Rise-ot, aki nem ismeri. Egy vers. Mindenkire illik, aki megbotlik, meginog. Ez isnpirál, ahogy Billy Monger is (a Forma-4-es versenyző, aki tavaly egy balesetben elveszítette lábszárait, de azóta újra vezet – a szerk.), ami biztosan furcsa, mert ő rám néz fel, hiszen szeretne eljutni a Forma-1-be. De ő is így volt, felkelt, és sokan mások is a nehéz időszakok után. Pontosan erről szól a Still I Rise. Próbálom ezt hirdetni, ezért csináltam.”

“De nem úgy sült el, ahogy gondoltam” – ismerte el.