A Williams csütörtök délelőtt hivatalosan is bejelentette, amit az elmúlt két hétben már erősen sejteni lehetett: az idén tesztpilótaként alkalmazott Robert Kubicát 2019-re előléptették, a decemberben 34 éves lengyel 2010 után újra ott lesz a Forma-1-es rajtrácson.

A hírt a lengyel korábbi versenytársai is üdvözölték:

“Robert idősebb nálam?” – reagált a 34. születésnapját januárban ünneplő Lewis Hamilton. “Á, tökéletes” – mondta, amikor megtudta, hogy ha hajszállal is, de a lengyel előtte jár. “Nagyon boldog vagyok, hogy visszatér! Fernando távozik, és így én lettem volna második legidősebb versenyző (a 39 éves Kimi Räikkönen mögött), de így maradok a harmadik. El sem mondhatom, mennyire örülök ennek!” – viccelődött az ötszörös világbajnok.

“Már gokartban is versenyeztem ellene, szóval nagyon-nagyon régen ismerjük egymást. Mindig is az egyik legtehetségesebb ellenfelem volt. Elég nehéz volt számára az elmúlt ki tudja hány év, ezért nagyszerű látni, hogy újra lehetőséget kapott. Remélem, hogy erősít és fejben is ott lesz, ahogy régen. Izgalmas az F1 számára, hogy újra akcióban láthatjuk!”

A kétszeres bajnok Fernando Alonso Kubica egyik valódi barátja volt a paddockban, így nem csoda, hogy ő is örül a visszatérésének:

“Ő a sportág egyik legnagyobb tehetsége, jó látni, hogy visszajön. Az még a jövő zenéje, hogy milyen lesz az autója és hogyan teljesít ő, de ha 100 százalékos lesz, akkor lenyűgöző lesz a pályán látni!”

Kubica a 2006-os Magyar Nagydíjtól a 2010-es szezonzáróig versenyzett a Forma-1-ben, a BMW színeiben egy futamgyőzelmet szerzett a 2008-as Kanadai Nagydíjon. Ralibalesete idején a második renault-s évét kezdte volna, de 2012-re már a Ferrari ajánlott neki ülést.