A Force India a Magyar Nagydíj előtt került csődeljárás alá, de mivel az ügyet elindító pilóta, Sergio Perez időben lépett, a nyári szünet alatt sikerült is megmenteni a silverstone-i alakulatot. A kanadai divatmilliárdos Lawernce Stroll vezette befektetői csoport ráadásul nem is egyszerűen a csapat túlélését akarta-akarja biztosítani, nagy terveik vannak.

Az augusztusi újranevezés miatti pontnullázás nélkül a Force India 2016 és ’17 után idén zsinórban harmadszorra zárhatna a konstruktőri bajnokság 4. helyén, 2019-re pedig a top3-ba való betörést tűzték ki célul. A költségvetésük állítólag megtriplázódik, és óriási toborzásba is kezdenek.

“Amikor én munkába álltam a Force Indiánál, 280-an voltunk, de mostanra már 400 fő felett járunk, és el tudom képzelni, hogy két éven belül már körülbelül 500-an leszünk – további 100-125 embert veszünk fel” – mondta a csapatfőnök Otmar Szafnauer a Racefans.netnek.

“Mindig szeretnénk tovább erősíteni a csapatot, és tisztában vagyunk vele, mely területeken van még szükség erre. Sok elérhető szakemberrel tárgyalunk majd, de átgondoltam csináljuk majd a dolgot” – tette hozzá.

A Force Indiánál – pontosabban a jövőre már minden bizonnyal új néven futó alakulatnál – 2019-ben Sergio Perez mellett a résztulajdonos Stroll fia, az elmúlt két idényben a Williamsnél vezető Lance Stroll versenyez majd.