Miután a nyári szünetben milliárdos édesapja mentette meg a csapatot az összeomlástól, az elmúlt két szezonban a Williamsnél versenyző Lance Stroll 2019-től a Force Indiánál versenyez majd, a Mercedes-nevelt Esteban Ocon helyét kapja meg.

A francia pilóta iránt nyáron még a Renault és a McLaren is érdeklődött, de a mercedeses kötődés miatt egyik alakulat sem igazolta, és mostanra úgy tűnik, a Williamsnél sem ő lesz a befutó – Robert Kubica a favorit –, így szinte biztosan versenyzői ülés nélkül marad. Ocon az F1-en kívül nem akar dolgozni, mert 2020-ra a Merci-főnök ülést ígért neki a száguldó cirkuszban, így inkább marad, tanul, tapasztalatot gyűjt.

Úgy tűnik, erre bőven lesz lehetősége, ugyanis jelen állás szerint őt tehetik az összes Mercedes-motoros csapat tartalékosává-tesztelőjévé, egyszerre dolgozhat majd a gyári alakulatnak, a Force Indiának és a Williamsnek is.

“Lehet a mi tesztpilótánk, a Force Indiáé és talán a Williamsé is. Emellett pedig sokat ül majd a szimulátorban” – mondta Toto Wolff a német Auto Motor und Sportnak.