Izgalmasan alakult a 2018-as Forma-1-es Brazil Nagydíj, de a sok feszült pillanat közül is messze kiemelkedett, amikor a biztos győztesnek látszó Max Verstappent kilökte a körhátrányban lévő, előzni próbáló Force Indiá-s Esteban Ocon.

A Red Bull hollandja végül a 2. lett, míg Oconnak a futamon stop&go büntetést, utólag pedig plusz három büntetőpontot is kiosztottak. Verstappen ugyanakkor személyesen is elégtételt akart venni, ezért a mérlegelésnél megkereste a franciát, és ott, az FIA garázsában lökdöste meg a riválist.

Amikor erről az esetről kérdezték, így felelt: “Nincs sok mondanivalóm erről, azon kívül, hogy (Ocon) puhapöcs volt.”

A kérdésre, hogy vajon megfelelő büntetést kapott-e Ocon, így válaszolt:

“Nagyszerű volt ma az autónk, ennek nagyon örülök, és a stratégia is nagyszerűen működött. A saját tempómat autózhattam, amíg ki nem ütöttek. Azt hiszem, a büntetés magáért beszél. Ha a versenybírók megbüntették, akkor egyértelmű, ki volt a hibás. Utólag persze lehet mondani, hogy nekem több veszíteni valóm volt, de egyszerűen csak igyekeztem futni a saját versenyemet, erre egy sereghajtó hirtelen ostoba rizikót vállalva bevetődik mellém. Ezzel mit lehet kezdeni? Számomra az a büntetés, hogy odalett a futamgyőzelem, de remélhetőleg 15 év múlva majd nevethetünk ezen.”

Azt ugyanakkor még Verstappen is elismerte, hogy Oconnak alapvetően joga volt előzéssel próbálkozni: “Természetesen megvan a joguk, hogy visszavegyék a körüket, de vigyázni kell. Mindig is így volt ez.”

Ocon szerint az FIA-nak kellene leállítania az erőszakos Verstappent.