A Red Bull-os Max Verstappen egy gyakorlatilag biztos győzelmet bukott el, amikor a Forma-1-es Brazil Nagydíj 44. körében az épp lekörözendő Esteban Ocon nem húzódott félre az útjából az első kanyarban, összeértek, és a holland kipördült, végül a sérült autóval csak a 2. lett.

Oconnak a baleset okozásáért a futamon stop&go büntetést, utána pedig még három büntetőpontot is kiosztottak, ám Verstappen úgy volt vele, hogy személyesen is elégtételt vesz, ezért a versenyzők mérlegelésénél megkereste a franciát, majd lökdösni kezdte.

A francia pilóta nem érti, hogyan képzelte ezt a holland:

“Engem leginkább Max viselkedése döbbent meg. Az FIA-nak le kellene állítania őt, olyan nincs, hogy erőszakoskodjon, utánam jöjjön a mérlegelésre és lökdössön. Ez nem sportemberhez méltó” – panaszolta.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kiállt Verstappen mellett, még a dulakodást sem ítélte el:

“Hogy őszinte legyek, Max szerintem még eléggé visszafogott is volt. A futamgyőzelembe került neki az eset. A lelkét is kihajtotta aztán a sérült autóval. Esteban örülhet, hogy csak lökdösődéssel megúszta. Az indulatok ilyenkor magasra hágnak. A levezető körén már mondtam neki, hogy higgadjon le, szedje össze magát, hiszen saját hibáján kívül egy győzelmet bukott el.”

Az idény végén az F1-ből ülés híján valószínűleg kipottyanó Ocon amúgy a balesetben sem érezte magát hibásnak:

“Két körön keresztül Max mögött voltam. Az első körön is sokkal gyorsabb voltam, aztán a másodikon is. Friss gumikon mentem. A szabályok alapján visszavehetjük a kört, ha gyorsabbak vagyunk, és ezt is tettem a második körön, mert láttam, hogy sokkal jobb a tempóm. Ugyanúgy a külső íven próbálkoztam, mint előtte Alonsóval meg sok más pilótával is, de nála nem működött.”