A két Mercedes és a két Ferrari mögött végzett Max Verstappen a 2018-as F1-es Brazil Nagydíj időmérőjén. A holland csak fél másodpercre volt Lewis Hamilton pole-pozíciós idejéhez képest, de a képet árnyalja a pálya rövidsége.

„Azt hiszem, több is lett volna a kocsiban” – mondta Verstappen az időmérőt követően. „Nem volt tökéletes az autó egyensúlya az időmérőkön idén, de akkor sem tudta volna megváltani a világot, ha az. Talán közelebb lettünk volna Kimihez, de ennyi.”

Verstappen a Red Bull RB14-es versenytempójában és az időjárásban bízik. Ezúttal azonban jobb körülményeket szeretne, mint ami az időmérőn uralkodott. „Remélem, a mai beállításokkal kicsit jobbak leszünk holnap, amikor melegebb lesz. A mai alulkormányzottságom megjavulhat a versenyre.”

„Nem fogok esőtáncot járni, van annál jobb dolgom is” – mondta egy újságírói kérdésre válaszolva a Red Bull fiatalja, aki két évvel ezelőtt pont ezen a pályán brillírozott az esőben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Nov 8., 2018, időpont: 5:44 (PST időzóna szerint)

Csapattársa, Daniel Ricciardo mindössze 2 ezredmásodperccel maradt el Verstappen idejétől. Az ausztrál azonban csak a 11. helyről vághat neki a futamnak, mivel a turbóját ki kellett cserélni.

Ricciardo az előző, mexikói hétvégén az első helyről rajtolhatott, akkor nagyon bosszús volt Verstappen az elhalászott pole-pozíció miatt. A jövőre már a Renault színeiben versenyző ausztrál erre tett némi utalást az időmérőt követően. “Max két ezreddel előzött meg engem. Hasonló különbség volt a múlt hétvégén is. Szerencsére ez nem a pole-ért ment, úgyhogy jobban tűröm.”

“Minden rendben volt. Lesz egy kis meló a tizenegyedik helyről, de jó autónk van hozzá” – tette hozzá Ricciardo.