Max Verstappen nagy formában volt a két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon, mindhárom szabadedzésen ő volt a leggyorsabb és a futamot is magabiztosan nyerte, ugyanakkor a szombat délután igazi mélypontot jelentett, hiszen a motor rakoncátlankodása miatt utolsó gyors körén nem volt elég jó, csapattársa, Daniel Ricciardo elcsaklizta előle a pole-t.

A holland pilóta szemmel láthatóan nagyon ideges volt a kvalifikáció után, most, Brazíliában elárulta, hogy akár erőszakra is vetemedett volna, ha valaki egy kicsit tovább bosszantja akkor.

“Főképp azért voltam dühös, mert a motor pont az időmérőn vacakolt. Egyértelműen én voltam a gyorsabb a hétvégén, csak pont abban a 75 másodpercben nem. Szó szerint eldurrant az agyam. És ilyenkor persze minden kis apróság még tovább dühíti az embert” – idézte fel. “Tényleg csúnyán elláttam volna a baját, ha az időmérő után valaki még valami rosszat mondott volna nekem, annyira dühös voltam. Minden kis apróság tovább idegesített.”

Verstappennek az idei szezonban még lehetősége van megcsípni a minden idők legfiatalabb pole-szerzője rekordot, de azt mondja, nem ennek elszalasztása borította ki.

“Nem a rekord érdekelt. Szerintem Lewist sem érdekli, hogy nem ő a legfiatalabb pole-szerző, amikor ötszörös világbajnok, hát nem? Nem nagy dolog. Az volt a cél, hogy meglegyen a pole. Úgy éreztem, hogy más időmérőkhöz képest akkor kiváló esélyem volt, így borzalmas érzés volt, hogy csak egy hajszállal, de mégis csak második lettem.”

A Red Bull-pilóta nyilatkozata kontextusba helyezve nem túl biztató, hiszen apja, Jos Verstappen híres erőszakos természetéről, arról, hogy nem képes uralkodni magán: volt feleségét, gyermekei édesanyját is bántalmazta, de verte már meg egy másik barátnőjét, keveredett kocsmai verekedésbe, sőt saját édesapját is csúnyán helybenhagyta (legalább) egyszer.