A Sao Pauló-i Interlagosban péntek délután megtartották a Forma-1-es Brazil Nagydíj második szabadedzését is, amelyen a mercedeses Valtteri Bottas csapattársát, a világbajnok Lewis Hamilton egy hajszállal, három ezredmásodperccel megelőzve zárt az élen.

A ferraris Sebastian Vettel sem maradt el sokkal a finntől, egytized alatti, 73 százados hátránnyal lett a 3., ugyanakkor nem volt valami sima edzése a németnek, ugyanis az autóban ülve, menet közben többször is a lábainál mozgó tárgyat észlelt, kétszer is ki kellett állnia emiatt a garázsba.

A négyszeres világbajnok legalább viccesen fogta meg a dolgot: “Valami van a lábaim között, mármint az oda valón kívül. Pontosabban lent, a lábfejemnél. Nem lenne rossz, ha odáig érne, de valami másról van szó” – jelentette a rádión.

Vettel és Räikkönen fogta szendvicsbe a 4-5. helyen záró Red Bull-osokat, akiknek szintén nem volt tökéletes a délutánja: az első edzésen leggyorsabb Max Verstappen az edzés felét a garázsban vesztegelve töltötte, a csapat olajszivárgást szerelt az autón.

Érdemes megjegyezni, hogy a versenyszimulációs, hosszabb etapokon a Mercedes és a Ferrari is jelentős gumihólyagosodással küszködött, annak ellenére is, hogy a hőmérséklet csak 20 Celsius-fok körül járt.

A “nagyok” mögött a Haas párosa, az Alfa Romeo Sauber-es Charles Leclerc és a Force Indiá-s Esteban Ocon zárt a top10-ben.

Bár a 7. helyével a “best of the rest” volt, Grosjeannak érdekes, rizikós kalandja is akadt az edzés vége felé: a francia a renault-s Carlos Sainzcal versenyezett az 1-2. kanyarban, össze is értek, csúnya baleset is lehetett volna a dologból.

Volt is csúnya baleset, az viszont a másik Renault-pilótához, Nico Hülkenberghez kötődött, a német alig 10 perc után vágta a szalagkorlátnak az autót, miután az utolsó kanyarban túlságosan a fűre tette azt. Hülkenberg az RS18-as teljes jobb oldalát lebontotta. A Renault eltávolításának idejére piros zászlóval meg is szakították a körözést.

Kevin Magnussen Haasáról a jobb tükör esett le pár perccel a leintés előtt.

F1: Bottas az élen, Hülkenberg a falban 1